Ahad, 2 Disember 2012

BingKa jaguNG....





Resepi mudah utk perkongsian bersama....

bahan2 yg sangat ringkas dan mudah didapati.. :


1 cwn susu cair
1 cawan gula 
(bg yg sukakan kemanisan... boleh tambah gula)
1 tin jagung
½ cwn tepung kastard
1 cwn tepung gandum
2 sudu mentega
½  cwn air
2 biji telur

 
Cara2 yg mudah tanpa masa yg lama..:

1. masukkan semua bahan2 diatas ke dalam bekas dan adun sebati.
2. panaskan loyang di dalam ketuhar pada suhu 180 darjah calcius selama 5 minit.
3. masukkan adunan tadi kedalam loyang.
4. bakar selama 1jam - 1 jam 30 minit.
5. sejukkan.. dan siap utk dihidang...



boleh dihidangkan utk sarapan pagi, minum petamg mahupun sebagai pencuci mulut....
cukup utk seisi keluarga.. 

sangat mudah dan sedap.... 







Tiada ulasan:

Catat Ulasan